Újdonságok az NVDA-ban

2013.2

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2013.1.1

Hiba javítások

2013.1

E kiadás főb újdonságai: egy sokkal eredetibb és logikusabb laptop billentyűzetkiosztás; a Microsoft Powerpoint alapvető támogatása; a hosszú leírások támogatása a webböngészőkben; valamint a számítógépes braille bevitel támogatása azoknál a braille kijelzőknél, melyeknek van braille billentyűzetük.

Fontos

Új Laptop Billentyűkiosztás

A laptop billentyűkiosztást teljesen újratervezték, hogy az minél kézreállóbb és logikusabb legyen. Az új kiosztásban a nyilakat az NVDA és más módosító billentyűk kombinációjával kell használni az áttekintő parancsokhoz.

Kérjük, vegye figyelembe a változásokat a gyakran használt parancsoknál:

Funkció Billentyűparancs
Folyamatos felolvasás NVDA+a
Sor felolvasása NVDA+l
Kijelölt szövegrész felolvasása NVDA+shift+s
Állapotsor felolvasása NVDA+shift+end

Ezzel összefüggésben más is változott, pl. az elemek közötti navigáció, az áttekintő kurzor, az egérkattintás, valamint a szintetizátor beállítási kör. Kérjük, tanulmányozza a billentyűparancsok jegyzékét (keycommands.html) az új billentyűparancsok elsajátításához!

Újdonságok

Változások

Javítások

2012.3

A 2012.3. verzió legfontosabb újdonságai: ázsiai karakterbevitel támogatása, a windows 8 érintő képernyők alapvető támogatása, az oldalszámok bemondása és a táblázatok jobb felolvasása az adobe readerben, valamint a windows listanézetekben és a fókuszban lévő táblázatsorokban táblázatnavigációs parancsok használata.

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2012.2

Ennek a kiadásnak a főbb újdonságai a következők: egységes telepítőkészlet és hordozható változat, automatikus frissítő, az új NVDA-bővítmények könnyű kezelése, ábrák bemondása a Microsoft Wordben, a windows 8 metro stílusú alkalmazások támogatása, valamint több fontos hibajavítás.

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2012.1

Ezen kiadás főbb újdonságai közé tartoznak a braille hatékonyabb olvasását segítő lehetőségek, a dokumentum formázásának hatékonyabb szöveges és braille hozzáférése, megnövelt Microsoft Word támogatás, valamint az iTunes Store támogatása.

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2011.3

A 2011.3 verzió főbb újdonságai: Automatikus nyelvváltás olyan dokumentumoknál, melyek rendelkeznek a megfelelő nyelvi információkkal, a 64 bites java futtatókörnyezetek támogatása, formázás felolvasása a Mozilla-alkalmazásokban interaktív módban, az alkalmazások összeomlásának, lefagyásának jobb kezelése, hibajavítások windows 8-cal történő használathoz

Újdonságok

Változások

Javítások

Változások fejlesztőknek

2011.2

E kiadás főbb újdonságai: nagyobb fejlesztések, melyek a következők: a központozási és szimbólumok beállításai egyénileg beállítható szintekkel, az egyéni cimkézés és karakterleírások, folyamatos felolvasásnál a sorok végén a szünetek megszüntetése, az internet explorerben az "aria jobb támogatása", az XFA/LiveCycle PDF dokumentumok jobb támogatása az Adobe Readerben, több alkalmazásban a kiírt szövegekhez való jobb hozzáférés, az alkalmazások által a képernyőre írt szövegek formázási és betűszín-információinak felolvasása.

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2011.1.1

Ez a verzió a 2011.1 verzió több biztonsági és más egyéb hibáját javítja. Erősen ajánlott frissíteni.

Hiba javítások

2011.1

A legfontosabb újdonságok közé tartozik egyes vezérlőelemek színének felolvasása; az új szövegkimenetek automatikus felolvasása a mIRC, PuTTY, Tera Term programokban és a biztonsági képernyőkön (secure crt); általános bővítmények támogatása; felsorolások és számozások felolvasása a Microsoft Wordben; egyéni billentyűparancsok braille kijelzőkhöz, ideértve pl. az egy sorral fel- és lelépést; több Baum, HumanWare és APH braille kijelző támogatása.

Újdonságok

Változások

Hibajavítások

2010.2

A jelenlegi kiadás főbb újdonságai közé tartozik az egyszerűbb és jóval hatékonyabb objektum navigálás, virtuális kijelző az Adobe Flash tartalmakhoz, megnövelt hatékonyságú működés és jobb vezérlőelem felismerés az új képernyőhurok technológiának köszönhetően, síkáttekintési mód a képernyő könnyebb áttekintéséhez, az IBM Lotus Symphony dokumentumok támogatása, táblázatfejlécek felismerése a Mozilla Firefox alkalmazásban, valamint hatékonyabb felhasználói útmutató.

Újdonságok

- Ez a funkció lehetővéteszi az NVDA számára az eddig nem elérhető vezérlőelemek szövegeinek felolvasását. - Ide tartozik néhány menüelem, ami ikonokat tartalmazott (pl. a Windows Xp társítás menüje) (#151), a szerkeszthető mezők a Windows Live alkalmazásban (#200), a hibák listája az Outlook Expressben (#582), a szerkeszthető mező vezérlőeleme a Textpad programban (#605), listák az Eudora programban, néhány vezérlőelem az Ausztrál E-tax programban és a Microsoft excel képletszerkesztőjében.

Változások

Hiba javítások

2010.1

A kiadás elkészítésekor elsődleges szempont volt a hibák kijavítása, ezáltal megnövekedett a program stabilitása is.

Újdonságok

Változások

Hiba javítások

2009.1

A legfontosabb fejlesztések közé tartozik a 64 bites Windows támogatása; nagy mértékben fejlődött a Microsoft Internet Explorer és Adobe Reader dokumentumok használata; a Windows 7 támogatása; A Windows bejelentkező képernyő olvasása, control+alt+delete és az User Account Control (UAC) képernyők használata; az Adobe Flash és Sun Java tartalmak elérése a weboldalakon. Stabilitási és egyéb javítások történtek a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Újdonságok

Változások

Hiba javítások

0.6 P3

Újdonságok

Változások

Hiba javítások