Az NVDA jelenleg két formátumban érhető el, telepítő és hordozható verzióban. Az NVDA hordozható verziót bárhonnan futtathat, akár thumb drive/pen drive-ről, vagy CD-ről is.

A 2012.2 verziótól kezdve, a két verziót nem külön fájlként töltheti le, hanem egy telepítő csomagot futtatva, az indítás közben döntheti el, hogy a telepítős vagy a hordozható változat elkészítésére van-e szüksége.

NVDA stabil verziók

Az NVDA stabil verziója az, ami az új funkciók stabilizálódása után jelenik meg. Ezt azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik nem szeretnének váratlan (a fejlesztésből adódó) hibákkal találkozni a program működése közben.
Letöltés (2024.1)

Piper hangok az NVDA-hoz

Az ingyenesen elérhető Piper szintetizátorhoz készült egy NVDA kiegészítő. Az alábbi linken ennek a legfrissebb változata tölthető le:
Letöltés (v3.0-beta.2)

Vocalizer hangok az NVDA-hoz

A Vocalizer beszédszintetizátor számos, jó minőségű hangot tartalmaz. A kiegészítő az NVDA programhoz nem ingyenes, a vásárlás részleteiről és a szintetizátor használatáról bővebben itt olvashat.
Figyelem! A sima Vocalizer beszédszintetizátort már nem forgalmazzuk, ennek továbbfejlesztett változatát alább olvashatja el.

Vocalizer Telepítési útmutató

Többi hang letöltése

Vocalizer Expressive Demó

A Vocalizer Expressive a Vocalizer beszédszintetizátor egy továbbfejlesztett változata. Ez az Eszter hang helyett a Google által is használt Mariska hangot tartalmazza, mely sokkal jobb minőségű.

Sajnos a gyártó nem biztosít kipróbálási lehetőséget a Vocalizer Expressive hangjainak kipróbálásához.
A hang megvásárlását követően telepítse fel a Drivert majd a Mariska hangot az NVDA programhoz.
Egy kiegészítő telepítéséhez válassza az NVDA eszközök menüjét, ott pedig a bővítmények kezelése menüpontot. A megnyíló ablakban a hozzáadás gomb aktiválásával jelölheti ki a .nvda-addon fájlt. A másik megoldás csak a 2012.3 vagy újabb, telepített NVDA verzióival működik. Válassza ki a Windows intézőben a .nvda-addon kiterjesztésű fájlt, és nyissa meg a megnyitás lehetőség aktiválásával, vagy az enter billentyűvel. Mindkét esetben a bővítmény telepítéséhez kövesse a program utasításait!
Ha ezzel megvan és újra indította az NVDA programot, válassza ki a Beszédszintetizátor (ctrl+nvda+s) párbeszédablakon a Vocalizer expressive elemet a hang használatba vételéhez.

Bővítmények

Az NVDA kiegészítők olyan szkriptek, melyek hatékonyabbá tesznek egyes funkciókat, valamint új lehetőségekkel látják el a szoftvert. A kiegészítők nemzetközi oldalát itt érheti el.

NVDA snapshot verzió

Az NVDA snapshot az aktuális fejlesztéseket tartalmazza. Ezt mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének tevékenyen részt venni a program fejlesztésében, tesztelésében.

Az NVDA legfrissebb snapshot verzióját ide kattintva érheti el!