Ahogy az már megszokott, február végével megjelent az NVDA idei első verziója.
Az újdonságok címszavakban: Szakasztörések és hasábok bemondása a Microsoft Wordben; Támogatás a Kindle for PC ebook olvasóhoz (Könyvek olvasása, navigálás, kiemelések, jegyzetek); és fejlődött a Microsoft Edge támogatása is.
Tovább olvasom

Jó hírünk van azok számára, akik szeretnék folyamatosan figyelemmel kísérni, hogy mi történik az NVDA háza táján. Az NVDA fejlesztői csapatból Quentin Christensen hetente egyszer hírt ad arról, hogy mik történnek a kulisszák mögött. Épp ki min dolgozik, mik a közeli tervek.
Tovább olvasom

Örömmel jelentjük be, hogy megjelent a tíz éves NVDA idei harmadik verziója. A frissítés számos újítást tartalmaz, ezen felül a magyar fordítás is több helyen egyszerűsödött.

Tovább olvasom

A vak informatikusok egyik legnagyobb problémája mindig is az volt, hogy a Windows rendszert nem tudják feltelepíteni segítség nélkül. Léteztek különböző (főképp nem legális) megoldások, amikkel lehetett trükközni. Mostanra felpörögtek az események, és eljutottunk odáig, hogy már a Windows telepítése sem lehetetlen vakon.
Tovább olvasom

Tegnap szomorú voltam, szerettem volna valamivel feldobni a napomat. Ekkor jött az ötlet, hogy készítek egy olyan kiegészítőt az NVDA programhoz, ami kizárólag a szórakozásra való. – Így kezdődött Hrvoje (egy horvát NVDA fejlesztő) levele.
Tovább olvasom