már felfedezett, de még nem javított hibák

Beküldve ide: NVDA | 0

Pár nap, és megjelenik az NVDA 2009.1. Addig is álljon itt egy lista azokról a hibákról, amiket már felfedeztünk, de még nincsenek kijavítva a programban.

„igen” és „mégsem” hangzik el a beállításoknál: Erről a hibáról már többször is írtam a blogban, a legfrissebb bejegyzést
Itt olvashatja el

Folyamatos felolvasáskor nem követi a szöveget a kurzor Microsoft Word használatakor: Ezt a hibát már bejelentettem az NVDA fejlesztőinek, azt válaszolták, hogy a 2009.1 megjelenése után foglalkoznak vele.

OpenOffice.org programban nem működik jól a folyamatos felolvasás: A hibát már többen is bejelentették, remélhetőleg ezt is hamarosan javítják.

A címsorok hibásan hangzanak el: „címsor 1. szint” hangzik el az „1. címsor szint” helyett. Ez sajnos az angol nyelv miatt van így, de már erről is tudnak a fejlesztők, és hamarosan javítani fogják.

Espeak hibák: Hammer Attilával a
Beszélő Linux fejlesztőjével
karöltve dolgozunk az Espeakban található hibák kijavításán. Ezzel még sajnos nem vagyunk kész, úgyhogy értelemszerűen nem kerül bele a legfrissebb stabil NVDA-ba a javítás.

A windows live mailben a listát „outlook express message list” szöveggel jelenti be a program: Sajnos ez a fejlesztők hibája, jelezni fogjuk nekik.

Több hiba nem jut eszembe, reméljük, hogy az ezt követő stabil kiadásban ezek már javítva lesznek. Természetesen várjuk a hibajelentéseket a levelezőlistánkon!


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük