Mozilla Thunderbird 3.0

Beküldve ide: Mozilla | 0

Megjelent a Mozilla Thunderbird 3.0 végleges verziója!
Álljon alább egy kis összegzés az újdonságokról. Ezek jó részéről már írtam egy
korábbi
bejegyzésben.

A Mozilláról gondolom mindenki tudja már, hogy ingyenes és nyilt forráskódú termékeket készít. A leghíresebb a böngészője, ami a Firefox névre hallgat.
Készítenek egy levelező klienst, bár ez nem halad olyan nagy léptekben, mint a Firefox. Ez a Thunderbird, amit én nagyon megkedveltem.
Számomra már az egy nagyon jó pont, hogy a Mozilla szinte mindegyik terméke támogatja az NVDA-t, mivel kapcsolatban állnak a fejlesztők egymással, így oda tudnak figyelni a jól használhatóságra.
A másik jó pont, hogy nagyon kevés olyan termék van, aminek a fordítása teljesen tökéletes… Na ide tartoznak a Mozilla termékek. A fordítógárda önkéntesekből áll, de nagyon jól végzik a munkájuk, én eddig nem találtam hibát.

A Mozilla 3 már teljeskörüen támogatja az NVDA-t, míg a kettessel nem működött jól együtt a program. Ezt az Iaccessible támogatás teszi lehetővé.
A program legelső indításakor importálhatóak a levelek és beállítások más kliensekből. A Gmailosoknak van a legkönnyebb dolguk, mert semmit nem kell beállítani, csak meg kell adni a mail címüket és a jelszavukat, az összes többit a program elvégzi.
A levelek keresésekor a program szűrési lehetőséget is bisztosít.
Az intelligens mappák az összes beérkező levelünket egy mappában jeleníti meg, ami több postafiók használatakor rendkívül hasznos (természetesen külön-külön is megnézhetőek).
Megváltoztatták a címlista kezelését is (bár én ezt még nem igazán próbáltam, de nemsokára megteszem), és a füles böngészés is megjelent. Ez azt jelenti, hogy az új levél nem új ablakban jelenik meg, hanem csak egy másik fülön. Engem speciel ez nagyon zavar, természetesen visszaállítható a beállítások-haladó beállítások-írás/olvasás lapfülön.
A program magyar verziója
Innen letölthető!


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük