Új hírek az NVDA beszédszintetizátoraival kapcsolatban

Beküldve ide: beszéd szintetizátor, hírek, NVDA | 0

Egy fél évvel ezelőtt írtunk arról, hogy az NVDA fő fejlesztői (ha van rá érdeklődés) megpróbálnák árusítani az NVDA-t valamelyik külföldi beszédszintetizátorral. Sajnos a kapott hírek nem valami szívderítőek.

A tervük az volt, hogy egy speciális csomagként értékesítik az NVDA-t a Nuance ETI-Eloquence beszédszintetizátorral. Épp ezért felvették a kapcsolatot a beszédmotort fejlesztő céggel, de a tárgyalások kudarcba fulladtak.
Volt még egy lehetőség, az IBM ViaVoice TTS. Ennek számos előnye van (több nyelvet támogat, jobb árakon). Egyetlen hátránya az, hogy ezt telepíteni kell a számítógépre, vagyis nem működne hordozható verzióként. Felvették a kapcsolatot az ezt forgalmazó Wizzard Software céggel, de ők már nem árusítják ezt a szoftvert.
Magyar téren sem állunk jobban. Egyik legnépszerűbb bejegyzésünk végén az egyik hozzászólásban Arató András (aki a Brailab PC beszédszintetizátort készíti) felajánlotta, hogy ezt az NVDA rendelkezésére bocsátja. A kapcsolatfelvétel természetesen megtörtént, kaptunk is egy kezdetleges verziót, amihez mi leírtuk javaslatainkat. Sajnos azóta még nem történt előrelépés ebben az irányban, de azért bizakodunk, hogy egyszer ide is eljutunk.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük