Megtalálható az NVDA a Ninite webalkalmazás telepítői között is!

A Ninite egy webalkalmazás, ahol összeállíthatjuk fontosabb programjaink telepítőjét.

Az alkalmazás célja, hogy lerövidítse a Windows feltelepítése után történő hosszas program telepítéseket. Ugyanis a programlista összeállítása után egy kb 500 kb-os exe fájlt kapunk, ami az internetről az indításkor letölti a kiválasztott programokat, és feltelepíti mindenféle kérdés feltevése nélkül a számítógépünkre.
A programok között helyt kapott az NVDA képernyőolvasó is, sőt elérhető egy „akadálymentes programok” aloldal is, ahol csak azok a szoftverek választhatók ki, amiket jól lehet használni vakon. Az NVDA legfrissebb stabil verziója (2012.2.1) tölthető le, de ezt az új verzió megjelenésekor mindig frissítik.
A rendszergazdáknak mindenképp nagy segítség, ugyanis a Ninite pro már egyszerre több gépet is tud kezelni, minden frissítést magától elvégez a háttérben, és még számos extrafunkcióval rendelkezik ami több gép esetén kényelmessé teszi a használatot.
Az alkalmazás mindenképpen hasznos, annak meg külön örülünk, hogy helyet kapott az NVDA képernyőolvasó is. Régebben probléma volt hogy ezt csak az akadálymentes szekcióban lehetett letölteni, de kérésünkre most már megtalálható a főprogramok között is az „egyéb” kategóriában.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük