Egy jó kezdeményezés, freekocka.hu

Beküldve ide: Egyéb, hírek | 0

A hazai látássérülteknek egyre nagyobb igényük van a különböző informatikai hírek elolvasására, „vakos” szemszögből. Sok kisebb-nagyobb weboldal van, ami bizonyos szisztéma szerint olykor híreket jelenít meg (ilyenek vagyunk mi is), de érthető módon mindenki egy picit a saját terméke, szolgáltatása felé húz.

Ezeket az információkat próbálja összekötni a nemrég elindult freekocka.hu hírportál, ami egy magán kezdeményezésen alapul. Egyik nagyobb alapítvány/egyesület sem karolja fel, így őrzi meg függetlenségét. Az oldal kizárólag az érdeklődő felhasználóknak szól, célja pedig a hiteles, minden részletre kiterjedő információ szolgáltatás.
A portál szerkesztői lelkes fiatalok, akik szabad idejükben, maguk és mások szórakoztatására írják cikkeiket, véleményeiket a különböző programokról. Cikk írónak bárki jelentkezhet, de az irományok megjelenése előtt több ember korrektúráján is át kell esni, hogy a végén egy igényes írás kerülhessen ki az oldalra.
A már megjelent cikkek között szerepel hír a Windows 8 újdonságairól, pár szoftver és audiojáték bemutató, de jó néhány „vakos” programról is olvashat a látogató.
A kezdeményezést nagyon jónak tartjuk, bízunk abban, hogy sikerül egy valóban mindentől független, népszerű, informatikai hírportált létrehozni a látássérült számítógép felhasználók részére.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük