Új beszédszintetizátor az NVDA programhoz!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy elkészült egy újabb beszédszintetizátor az NVDA programhoz. Ez tartalmazza a Google által is használt Mariska hangot, ami jóval emberibb hangzást nyújt, mint az Eszter.
Egy demó verzió már elérhető, amit mindenki kipróbálhat 2013. 05. 21-ig teljesen ingyenesen.

Sajnos a hang rengeteg hibás kivételt tartalmaz, melyeknek kiiktatásán már dolgozunk, reméljük eredménnyel járunk.
Mivel ez nem az eddig használt Vocalizer családba tartozik (hanem Vocalizer Expressive néven fut), így mindenkinek fizetnie kell érte valamennyit. A Vocalizer Expressive-be rengeteg új hang került bele, és pár elavultsága vagy minősége miatt eltávolításra került (így járt az eddig használt Eszter hang is).
Aki már megvásárolta a Net-Média Alapítványon keresztül a Vocalizer beszédszintetizátort, annak egy egyszeri 5000 Ft befizetésével lehetősége nyílik az új hangcsalád használatára. Természetesen a már megvásárolt beszédszintetizátor sem jár le, csak azt már a Nuance cég nem fejleszti tovább, így tőlünk se lehet megrendelni a későbbiekben.
A visszaélések elkerülése végett, az új licensz aktiválása interneten keresztül történik, így a megvásárolt hangot három számítógépre lehet feltelepíteni.
Aki eddig nem vásárolt Vocalizer beszédszintetizátort, de ezt most szeretné megtenni, annak a teljes csomag ára 35000 Ft. Ebbe közel hetven hang tartozik, több mint negyven nyelvhez.
A félreértések elkerülése végett leszögeznénk, hogy az árképzésbe nincsen beleszólásunk, így az ezzel kapcsolatos véleményeket kérjük ne nekünk küldjék.
A rendelést 2013. május 21-től lehet elkezdeni a vásárlási oldalunkon.

Letöltés

A demó kipróbálásához telepítse fel a Drivert majd a Mariska hangot az NVDA programhoz.
Egy kiegészítő telepítéséhez válassza az NVDA eszközök menüjét, ott pedig a bővítmények kezelése menüpontot. A megnyíló ablakban a hozzáadás gomb aktiválásával jelölheti ki a .nvda-addon fájlt. A másik megoldás csak a 2012.3 vagy újabb, telepített NVDA verzióival működik. Válassza ki a Windows intézőben a .nvda-addon kiterjesztésű fájlt, és nyissa meg a megnyitás lehetőség aktiválásával, vagy az enter billentyűvel. Mindkét esetben a bővítmény telepítéséhez kövesse a program utasításait!
Ha ezzel megvan és újra indította az NVDA programot, válassza ki a Beszédszintetizátor (ctrl+nvda+s) párbeszédablakon a Vocalizer expressive elemet a hang használatba vételéhez.


Cikk megosztása