Gyakori kérdések a Vocalizer hangokkal kapcsolatban

Beküldve ide: beszéd szintetizátor, NVDA | 0

Mióta Magyarországon elkezdtük forgalmazni a Vocalizer for NVDA kiegészítőt, többször felvetődött néhány fontos kérdés. Jelen cikkünkben ezekre adunk egyértelmű válaszokat.

Mi az a Vocalizer?

A Vocalizer egy jó minőségű beszédszintetizátor, amit a Nuance cég gyárt. Rengeteg nyelven beszél, köztük magyarul is. A beszéd mindegyik nyelvnél sokkal emberibb hangzást nyújt, mint az NVDA-ban alapból benne lévő Espeak szintetizátor.

Mi a különbség a Vocalizer és a Vocalizer Expressive közöt?

A Vocalizer expressive a Vocalizer beszédszintetizátor egy továbbfejlesztett változata. A hangok jobb minőségűek mint amit az elődjük tartalmazott. Néhány hangot lecseréltek, így pl. a két beszédszintetizátor családban nem ugyanaz a magyar hang található meg.

Mi a különbség a két magyar hang között?

A régebbi Vocalizer szintetizátor az Eszter hangot tartalmazta. Ennek fejlesztését abbahagyták, ezért az új Vocalizer Expressive már egy másik (Mariska névre hallgató) magyar hangot tartalmaz. Ezt használja pl. a Google is a rövidebb magyar nyelvű szövegek felolvastatásához.
A Mariska egyik előnye, hogy emberibb hangon beszél Eszternél, és néhol a hangsúlyozásán is javítottak a fejlesztők.

Mit kell tennem a Vocalizer expressive megvásárlásához?

Első körben látogassa meg a Vocalizer-vásárlással foglalkozó oldalunkat. Adja le rendelését, majd fizesse be a kért összeget az e-mailben található bankszámlaszámra.
Fizetésének visszaigazolása után kapni fog egy licensz kódot, amit a http://www.vocalizer-nvda.com oldalon egy felhasználói fiók létrehozása után meg kell adnia. A telepítés pontos menetéről a licenckódot tartalmazó levelünkben adunk bővebb tájékoztatást.

Hány gépen használhatom a Vocalizer Expressive beszédszintetizátort?

A szintetizátort 3 gépen aktiválhatja, ebbe beletartozhat egy hordozható eszköz (pl. pendrive) is. Részletes információkat a licenckódot tartalmazó levélben talál.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük