Az NVDA és a Windows 10

Beküldve ide: Alkalmazások és az NVDA, hírek, NVDA | 0

Habár az NVDA jól működik a Windows 10 legtöbb területén, és a tapasztalatok is hasonlóak, mint a Windows 7 és 8.1 esetében, azt javasoljuk, hogy a kevésbé tapasztalt felhasználók még ne frissítsenek, vagy ne vásároljanak Windows 10 operációs rendszerrel ellátott számítógépet. A tapasztaltabb felhasználók is várják meg az NVDA 2015.3 verzióját, ami valamikor augusztus végén érkezik majd!

Akik szeretnék tesztelni az NVDA-t Windows 10 alatt még a 2015.3 verzió megjelenése előtt, ők se az elsődlegesen használt számítógépükre telepítsék, és vegyék figyelembe az alábbi információkat!

 • Az NVDA 2015.3 megjelenéséig Windows 10 alatt az NVDA master snapshot verzióit kell használni, mert azok már tartalmaznak hibajavításokat.
 • A Windows 10 új böngészője, és böngésző motorja a Microsoft Edge. Az Edge még nem támogatott a master snapshot verziókban. A next snapshot verziók már tartalmaznak bizonyos kísérleti megoldásokat, de még komoly problémák vannak, és nagyon távol állunk a gördülékeny webböngészéstől. Ez abból fakad, hogy az Edge komoly gondokkal küzd az akadálymentes megoldások támogatása terén. Azon dolgozunk a Microsofttal együtt, hogy ezek a problémák a későbbi Windows-frissítésekben orvosolva legyenek.
 • A Microsoft Edge hiányosságai miatt a felhasználóknak alapértelmezett böngészőként olyan alternatívákat kell használniuk, mint pl. a Mozilla Firefox, vagy az Internet Explorer.
 • Az Edge-t szánják alapértelmezett PDF-olvasónak is. Látássérültek számára jelenleg erre a célra is teljesen használhatatlan, az Adobe Readert javasoljuk helyette.
 • A Microsoft Edge böngészőn kívül az Edge böngészőmotort olyan szolgáltatások is használják, mint a Cortana, vagy a Windows Store-ban elérhető Windows 10 számára készült alkalmazások. Az Edge problémái miatt, a felhasználók ezen szolgáltatások, és alkalmazások használata közben nehézségekbe ütközhetnek.
 • A Windows 10 alapértelmezett levelezője nem akadálymentes, ezért alternatív levelezők használata szükséges.
 • A frissítés elkezdése után az NVDA nem képes támogatást nyújtani a frissítés utolsó lépéseihez. Viszont a felhasználók a Narrator (Windows gomb+Enter) segítségével önállóan is befejezhetik a frissítést. Amint a frissítés befejeződik, az NVDA ismét a megszokott módon használható.
  Forrás: NVDA and Windows 10
  (Molnár Ferenc fordítása)


  Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük