Magyar nyelven is elérhető a TeamTalk

A méltánn népszerű TeamTalk program akadálymentes verziója immáron magyar nyelven is elérhető.

Az elmúlt fél évben azon dolgoztunk, hogy a TeamTalk magyar nyelven is elérhetővé váljon a Windows-t használó felhasználók számára. A program segítségével barátainkkal beszélhetünk, ám más csevegőalkalmazásokkal ellentétben itt nincsen partnerlistánk, saját vagy mások által létrehozott szerverre kapcsolódhatunk és beszélgethetünk a fennlévő tagokkal. Amennyiben csak egy baráti társaság szeretne összeverődni, létrehozhatunk szobákat (amit priváttá is tehetünk), így magánbeszélgetéseket is folytathatunk.
Az NVDA konferencia is ezzel a szoftverrel zajlott, ugyanis létrehozhatunk ún. osztálytermeket is, ahol mi adhatunk szót akár az előadónak, akár a hallgatóság egyes tagjainak, így zavartalanul lebonyolítható bármilyen konferencia, vagy oktatás. Megoszthatunk fájlokat a szobában lévő felhasználókkal, bejátszhatunk nekik zenét, de akár a képernyőnket is láthatóvá tehetjük a többiek számára.
A szoftver erről az oldalról tölthető le. A telepítéskor külön nbe kell jelölni az akadálymentes (accessible client) lehetőséget.
Elérhető a használatról egy részletes cikk a Freekocka portálon: Szoftverbemutató: TeamTalk. Ugyan itt még a program eggyel régebbi verzióját mutatják be, de a lényeg nem változott azóta.
A TeamTalk szoftverhez NVDA kiegészítő is készült, ez letölthető: TeamTalk NVDA kiegészítő letöltése
Gőzerővel fejlesztik az alkalmazás Android és iOS verzióját is, a béta mind a kettőből elérhető. Ezek fordítását lelkes felhasználók készítették.


Cikk megosztása