Jamie továbbáll az NV Accesstől

Beküldve ide: hírek, NVDA | 0

2017. augusztus 8-án James Teh, az NVDA egyik fő fejlesztője az alábbi közleményt tette közzé:
Ma keserédes bejelentést teszek. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy elhagyom az NV Accesst.

Az NV Access, az NVDA és a mi bámulatos közösségünk az elmúlt tíz év alatt masszívan az életem részévé vált. Ez sokkal több, mint munka, úgyhogy ez nem az a döntés volt, amit könnyen meghozhattam.
Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy teljes munkaidőben az álommunkámat végezhettem, hozzáférhetővé tettem a számítógépet világszerte sok-sok vak és gyengénlátó felhasználó számára. És ha ez nem lett volna elég, örök barátommal Mick Currannal dolgozhattam együtt. Eredetileg az ő fejéből pattant ki egy ingyenes képernyőolvasó fejlesztésének ötlete. Ezzel együtt mindig is azt mondtam, hogy a második számú álommunkám dolgozni a Mozillánál. Most ez az álmom is valóra válhat. Miután közel tíz évet töltöttem az NV Accessnél, ez egy olyan lehetőség volt, amit nem hagyhattam veszni.
A szoros együttműködésben telt évek alatt egyre növekvő rokonszenvvel tekintettem a Mozillára. A lehetőség, hogy elképesztő erőforrásokkal megtámogatva végezhetek közérdekű munkát, az a ritka kombináció, ami igazán felkeltette a figyelmem. Ahogy a web, és ennek megfelelően a böngészők is egyre összetettebbé, egyre bonyolultabbá válnak, eljutottunk arra a pontra, hogy a böngészőkbe épített technológiáknak és a kisegítő technológiáknak közösen kell fejlődniük az akadálymentesség érdekében.
A Mozilla remek hely arra, hogy felfedezzem és valóra is váltsam ezeket a lehetőségeket. Emellett elkötelezett híve vagyok a nyílt webnek, és a Mozilla kiváló eszköz a webes akadálymentesítés előremozdításához.
Igaz, hogy már nem fogok teljes munkaidőben az NVDA fejlesztésén dolgozni, de továbbra is részt fogok venni benne. Maradok az NV Access igazgatóságában, hogy segítsem a szervezet irányítását, és stratégiájának megvalósítását. Az NVDA-t továbbra is használni fogom, így természetesen szánni fogok rá időt ezután is. Ezen felül természetesen a Mozillánál végzett munkám szerves részeként is közreműködöm majd a fejlesztésben, különösen a Firefoxszal és a webbel kapcsolatos részében. Ez izgalmas utakat nyit számomra, hogy nagyot lendítsek a webes akadálymentesség ügyén. Így esélyem lesz a Firefoxon és az NVDA-n is változtatni.
Ezúton szeretném kifejezni legőszintébb hálámat mindenkinek, aki csak hozzájárult ahhoz, hogy az NVDA a világot megváltoztató projektté válhatott. Elhagyni ezt nehéz, de sokkal könnyebb úgy, hogy tudom, hogy az NV Access és az NVDA a lehető legjobb kezekben van. Mick, Quentin és Reef fantasztikus csapatot alkotnak, nagy megtiszteltetés, hogy velük dolgozhatok. Matet és Tarrynt ritkán emlegettük nyilvánosan, de komoly munkát végeznek a színfalak mögött segítenek a vezetésben, és támogatnak minket Mickkel. És ahogy mindig, az NVDA fantasztikus közössége folyamatosan bővül mind számban, mind tetterőben. Sokkal több közreműködést kapunk (különösen a kódolásban), mint valaha.
Már alig várom, hogy lássam milyen izgalmas fejlesztéseket tartogat az NVDA-sztori következő fejezete.
Jamie bejelentése angol nyelven ezen az oldalon olvasható


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük