Megjelent az NVDA 2017.4!

Beküldve ide: hírek, NVDA, Uncategorized | 0

Nálunk járt a Mikulás, puttonyából pedig előkerült az idei év utolsó NVDA verziója.
Ennek a kiadásnak a főbb újdonságai: sok hibajavítás és bővítés a webes technológiák támogatásában, beleértve a webes párbeszédpanelek böngésző módú használatát alapértelmezett beállításként, a mezők címkézésének megbízhatóbb bejelentését, új windows 10-es technológiák támogatását, mint a Windows Defender Application Guard, valamint az ARM-64-en futó windows 10 támogatását, ideértve a képernyő tájolásának automatikus meghatározását és az akkumulátor állapotának bejelentését.

Ahogy azt már megírtuk, ettől a verziótól kezdve az NVDA legrégebbiként a Windows 7 Service Pack 1, vagy a Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 operációs rendszereket támogatja. Cikkünk a témában: Az NVDA 2017.4 verziója már nem támogatja a Windows korábbi kiadásait
Jó hír a különböző webalkalmazást használóknak, hogy az NVDA a felugró párbeszédpaneleket már automatikusan böngészőmódban jeleníti meg. Ennek következményeképpen használhatóak a gyors navigáció parancsai, illetve a nyíl billentyűk a megjelenő információk áttekintésére. Szintén böngészéshez tartozó újítás, hogy az elemlista szűrője kibővítésre került, mostantól kilistáztathatjuk a gombokat és az űrlapmezőket is.
Laptop és tablet esetén az NVDA bemondja a telep állapotát, ha a töltőt csatlakoztatjuk vagy leválasztjuk. Amennyiben a képernyő tájolása megváltozik, erről is információt ad az NVDA.
Apróbb fejlesztések történtek a számítógépes könyvolvasók terén. Kindle könyvek esetén már felolvastathatóak a matematikai tartalmak. Ezen felül az Azardi könyvolvasó szoftver is használható az NVDA programmal.
Számos egyéb frissítés is történt az NVDA háza táján. Ezek elolvashatóak az NVDA újdonságok listájában (NVDA menü->súgó->Újdonságok listája).

Letöltés

[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük