Műsor a Csantanet rádióban

Pár héttel ezelőtt megkeresett Körmendi Józsi (Oldboy), -aki a Csantanet rádió egyik műsorvezetője, azzal a kéréssel, hogy lenne-e kedvem bemutatni ott is az NVDA-t. Erre igent mondtam, és nem is bántam meg…

Természetesen Robit se hagytam ki a dologból, így tegnap délután 3-tól együtt beszéltünk az NVDA-ról Bojtor Zoli társaságában.
A műsor rögtön Queen- Killer queen dalával kezdődött, Robi kérésére, ami nekem is egy nagy kedvencem… A műsor elején szó volt a fejlesztésről, miért is kezdtük el, stb. Röviden bemutattuk a menüket, és beszéltünk egy kicsit a különböző érdekesebb funkciókról. Kiemeltük a két lelkes súgó fordítónkat, akiket már a blogon is megemlítettünk (Dávid és Geri), munkájukat Scorpions -Wind of change számával köszöntük meg. (Remélem szeretik, mi nagyon).
Végül bemutattuk nagyon röviden az internetezést, és beszéltünk az NVDA előnyeiről és hátrányairól.
A műsor alatt nem sokan jeleztek vissza, (meglehetett tenni a Csantanet rádió üzenőfalán), de akik igen, azoktól csak jót hallottunk. Ez nagyon jólesik, már ezért megérte dolgozni.
Annak meg még jobban örülök, hogy a határon túli magyaroknak ekkora segítséget nyújt az NVDA. Ennek az lehet az oka, hogy nekik nem érhető el legálisan a honosított Jaws, ami a nagyobb gond, az az, hogy a profivox sem. Biztos sokan pályáznának határon túlról is, de ez (remélem nem sokáig) még nem lehetséges. Az egyik hozzászóló (Péter) gratulált a honosításhoz, és nagyon örült, mert az Espeak tud oroszul is, a jaws-ban pedig nem sikerült ezt elérnie. Azt viszont sajnálja, hogy nem érhető el az NVDA-ban jobb magyar beszédmotor (remélem nem sokáig lesz így).
Ezzel zárult a műsor, és ekkor Zoli felvetette, hogy milyen zenét szeretnénk. Mivel hezitáltunk, Zoli Péternek bekészítette a Russian disco-t, de végülis döntöttünk. Egyik nagy kedvencünk, Omega-Gyöngyhajú lányra esett a választás. Ennek rengeteg átirata van (a leghíresebb a Scorpions -White dowe, de a bulgár megastar-ban az egyik előadó elénekelte magyarul, meglepően jól). Az Omega után meghallgathattuk a Russian disco-t, hááát, nem az én ízlés világom.:)

Utána még kb egy órát elbeszélgettünk hármasban, én nagyon élveztem.
Itt szeretném megköszönni a Csantanet rádiónak a korrekt hozzáállást, főleg azt, hogy teljesen alkalmazkodtak a mi igényeinkhez. a
A rádió honlapja
Aki nem hallotta a műsort, az
innen letöltheti!


Cikk megosztása


Bejegyzés adatai

  • : Bejegyzés kelte:
  • : Szerző: