NVDA Snapshot Letöltő

Beküldve ide: Alkalmazások és az NVDA, frissítések, NVDA | 1

Még mielőtt a beígért Windows 7-es bejegyzést közzétenném (már készülőben van), előtte bemutatnék egy kicsi, de nagyon egyszerű programot, a neve NVDA Snapshot Letöltő.

Kb fél-egy éve íródott, de csak most pár hete találtam rá. Én pl nagy hasznát veszem, mert Windows 7 alatt sokat használom az NVDA-t, így többször frissítem a Snapshotot.
A program használata roppant egyszerű. Az alábbi linkről letöltött mappában (kitömörítés után) el kell indítani az nvdasd.exe-t, és utána már minden megy magától. A mappában még egy mappa, és egy fájl található. Az nvdasd.ini-ben lehet beállítani a nyelvet, azt hogy kikapcsolja-e a képernyőolvasót a telepítés közben, és azt is, hogy a letöltött fájlt elindítsa-e. Nekem ez valamiért nem ment, (valószínűleg itt is a windows 7 szórakozott), a portable nem akart elindulni, de tegnap a telepítő gond nélkül elindult…
Kemény öt perc alatt elkészítettem a magyarítását, amit bárki szerkeszthet a langHungarian.lng fájl segítségével.
Természetesen a hibákat vagy ide, vagy a már megszokott elérhetőségeken bekülldhetik. Az NvdaSD-t
innen letölthetik

A végére pár szó a honosítás állapotáról: Javítgattam a billentyűparancsok listáján, frissítettem a telepítő nyelvi fájlját és a felhasználói útmutatót (kiegészítettem pár funkcióval ami még nem volt benne), egy-két javítást eszközöltem a nyelvi fájlban. Remélhetőleg ezek a holnapi Snapshotban már benne lesznek.
Sikerült nekem is találnom egy hibát NVDA és az office 2003 között (valószínüleg a magyar officeval nincs jóban), most épp a hiba okára próbálunk rájönni a fejlesztőkkel.
A már kb 2 hónapja elkészült braille táblát eljuttattam a fejlesztőkhöz, nemsokára az NVDA-ba is bekerül.

A nyár folyamán felvesszük az Espeak fejlesztőjével a kapcsolatot, és igyekszünk a magyar hangot tökéletesíteni (főleg a mondatok hangsúlyozásával van gond, meg egy-két hang találkozása nem tökéletes.
Nemsokára újra jelentkezem a már beígért Windows 7-es leírással.


Cikk megosztása


  1. Dr. Simon Gergely

    Kipróbáltam a snapshot letöltőt, nálam jól működik. A telepítő letöltésekor szépen elindult és felment, megőrizve a régebbi beállításaimat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük