egy újabb mérföldkő

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Az NVDA elérkezett egy újabb mérföldkőhöz. Ugyanis előreláthatólag október 20-án megjelenik a következő stabil verzió, aminek neve NVDA 2010.2 lesz.
Addig is (ahogy a tapasztaltabb felhasználók megszokhatták), kijön egy beta, majd egy rc kiadás. A beta megjelenési dátuma szeptember 14, az Rc kiadása október 10.

A jelenlegi kiadás főbb újdonságai közé tartozik az egyszerűbb és jóval hatékonyabb objektum navigálás, virtuális kijelző az Adobe Flash tartalmakhoz, megnövelt hatékonyságú működés és jobb vezérlőelem felismerés az új képernyőhurok technológiának köszönhetően, síkáttekintési mód a képernyő könnyebb áttekintéséhez, az IBM Lotus Symphony dokumentumok támogatása, táblázatfejlécek felismerése a Mozilla Firefox alkalmazásban, valamint hatékonyabb felhasználói útmutató.

Nyár közepén bekerült az NVDA-ba a Google Chrome böngészőnek támogatása is. Ez még eléggé kezdetleges, és csak a legújabb fejlesztői Chrome-val működik, de ígéretesnek hangzik.
Az NVDA már támogatja a Windows Xp társítás menüjének és a Windows live messenger beviteli mezőjének felolvasását is, sok más programmal együtt.

Arra kérnénk minden tesztelőt, hogy olvassa át a magyar felhasználói útmutatót, és elérhetőségeink egyikére írja meg észrevételeit, hogy a hibákat javítani tudjuk a végleges verzió megjelenése előtt.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük