NVDA 2010.2

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 1

Örömmel jelenthetjük be, hogy megjelent az NVDA 2010.2-es verziója!

Hosszas várakozás előzte meg a stabil verzió végleges megjelenését. Ezalatt kicsit helyrepofoztuk a magyar fájlokat, a legtöbb hibát a felhasználói útmutatóban találtuk. Megújúlt a súgó, az újdonságok, és a billentyűparancsok listájának kinézete is. Ebben a verzióban a már régebben is említett Txt2 tags rendszerét használjuk a súgók elkészítéséhez és megjelenítéséhez.

A jelenlegi kiadás főbb újdonságai közé tartozik az egyszerűbb és jóval hatékonyabb objektum navigálás, virtuális kijelző az Adobe Flash tartalmakhoz, megnövelt hatékonyságú működés és jobb vezérlőelem felismerés az új képernyőhurok technológiának köszönhetően, síkáttekintési mód a képernyő könnyebb áttekintéséhez, az IBM Lotus Symphony dokumentumok támogatása, táblázatfejlécek felismerése a Mozilla Firefox alkalmazásban, valamint a már említett hatékonyabb felhasználói útmutató.

Minden stabil verzió megjelenésével egyre inkább érezzük azt, hogy a program egyre stabilabbá válik, lassan már nemcsak a kíváncsi számítógép guruk kiváltsága lesz a program funkcióinak használata.
Természetesen a fejlesztők megint egy lépéssel elöttünk járnak, ugyanis nem állt le a kiadás stabilizálása közben sem az új funkciók fejlesztése. Ebben az évben szinte biztosan nem, de a jövő év első felében várható egy újabb kiadás, aminek az újdonságai még csak a fejlesztők elött világosak.

Letöltés


Cikk megosztása


  1. dr. Simon Gergely

    Gratulálok a fejlesztőknek, megérdemelték a díjat. Ez a verzió szerintem nagyon jól sikerült. Remélem, ezek után ismertebb lesz a projekt és több támogatást kapnak, amelyekből még jobb fejlesztéseket lehet majd készíteni. A programot mindenkinek ajánlom. Az előző munkahelyemen töb, mint egy éven át kizárólagos képernyőolvasóként használtam, soha nem hagyott cserben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük