Megjelent az NVDA 2011.2

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Ahogy már az NVDA felhasználók megszokhatták, megjelent ebben az évben a már második NVDA stabil verzió. A programba több új funkció is került, amikről alább olvashat.

A főbb újdonságok közé tartozik a központozási és szimbólumok beállításai egyénileg beállítható szintekkel, az egyéni cimkézés és karakterleírások, folyamatos felolvasásnál a sorok végén a szünetek megszüntetése, az internet explorerben az „aria jobb támogatása”, az XFA/LiveCycle PDF dokumentumok jobb támogatása az Adobe Readerben, több alkalmazásban a kiírt szövegekhez való jobb hozzáférés, és az alkalmazások által a képernyőre írt szövegek formázási és betűszín-információinak felolvasása.
Lehetőség van még a táblázat oszlop és sor koordináták bemondásának kikapcsolására, ami a haladó NVDA felhasználóknak egy hasznos funkció. A Mozilla Gecko 2 és későbbi verzióit tartalmazó alkalmazásokban (pl. Firefox 4 és újabb) már lehetőség van a dokumentum olvasására annak teljes betöltése előtt. Egy érdekes funkció lehet az Espeak sebességfokozó beállításának támogatása is, mely megháromszorozza a beszédtempót.
Az újdonságok teljes listáját előhozhatja az NVDA menü súgó almenüjében, az újdonságok elem aktiválásával.

Letöltés


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük