NVDA 2011.3 beta 1

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Nem hittem volna, hogy ebben az évben lesz több kiadás, de ezek szerint még is. Itt a 2011.3 első bétája.

A snapshotokat nem használók számára az egyik legnagyob újítás a lefagyott alkalmazások kezelése, mely során az NVDA megpróbálja az alkalmazás eseményeit figyelmen kívül hagyni, így az Orca-hoz hasonlóan más alkalmazásokban már használható, még akkor is, ha több alkalmazás sem válaszol (pl. Total Commander ftp letöltéskor, stb).

Egy másik újítás a számos felhasználó által kért automatikus nyelv és dialektus váltás dokumentumokban, ha támogatott. Így pl. az ESpeak használatakor az NVDA képes váltani akár több nyelv között is.

Néhány felhasználónak jó hír lehet, hogy a 64 bit-es java futtatókörnyezet már támogatott.

Az NVDA ezen verziója már képes felolvasni formázási információkat böngésző módban, a Mozilla Firefox használatakor.

Ezen kívül megkezdődött a Windows 8 újabb alkalmazásainak erősen teszt jellegű támogatása, melyek a Metro környezetre épülnek.

Az Apple termékek használóinak jó hír: megkezdődött a WebKit kezdetleges támogatása. Ez azt jelenti, hogy pl. a Safari, és ITunes webdokumentumai már olvashatóak (pl. App Store). Sajnos a WebKit nem igazán hozzáférhető, ezért a támogatás nem lesz olyan teljeskörű, mint más böngészők esetében. Ez még tuttommal nincs benne ebben a verzióban, de a snapshotokban már igen.

A tesztverzió letölthető:
Telepíthető és Hordozható


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük