Egyszerűbb NVDA telepítés

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Alig hogy kijött az NVDA 2012.1, a fejlesztők már meg is jelentek a következő verzió legnagyobb újdonságával. Ez ugyan még igen erősen beta állapotú, így kipróbálását csak a lelkes tesztelni vágyóknak ajánljuk.

Mint az köztudott, az NVDA-nak két verziója érhető el, egy hordozható és egy telepíthető. Ha valaki mind a kettőt szeretné használni (pl. a pendrive-án a hordozhatót, de a számítógépén a telepítőset használná), minden verzió megjelenésekor mind a kétféle NVDA telepítőt le kell töltenie. A portable frissítésekor figyelni kell arra, hogy a konfigurációs fájlok ne vesszenek el, rosszabb esetben mindent újra be kell állítani.
Az NVDA két főfejlesztője már egy fél éve dolgoztak egy kisebb projecten, ami a két telepítőt hivatott egyesíteni. Ezáltal igen egyedülálló módon, az egyetlen exe fájl letöltésével rögtön elkészíthető az NVDA hordozható verziója, de közben a rendszerre is feltelepíthető a program. Aki sokszor frissítette a snapshot verziókat tapasztalhatta, hogy a telepítés nagyon lassú folyamat volt. Ugyanis ilyenkor az NVDA telepítője első körben eltávolította a régi fájlokat (a személyre szabott beállítások kivételével), majd felmásolta az újakat. Volt hogy ez 5-10 percig is eltartott, ami sokaknak elvette a kedvét a rendszeres frissítéstől. A fejlesztők ezt is megoldották, a 2012.1 verzióról fél perc alatt felfrissítette magát nálam a legfrissebb snapshot-ra.
Még egy másik újdonságot is hordoz ez az egységesítés. Egy már feltelepített NVDA verziónak is elkészíthető a hordozható változata. Ekkor az összes általunk beállított paraméter másolásra kerül a hordozható verzióba is, így még ezzel sem kell bajlódni annak elindításakor.
Mivel ma hajnalban tették közzé ezt az újítást, így történhetnek még váratlan leállások. Ettől függetlenül a felhasználók 90 %-a úgy nyilatkozott, hogy nem eltérő használat esetén, tökéletesen működik.
Csak saját felelősségre, de bárki kipróbálhatja az új funkció működését a shnapshot verzió letöltésével.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük