Megjelent az NVDA 2012.2!

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Ahogy már egy héttel ezelőtt beharangoztuk, ma megjelent az NVDA 2012.2. A következőkben az ide vonatkozó újdonságokból szemezgetünk.

A magyar felhasználók legfontosabb újdonsága az új Eszter beszédhang, aminek kipróbálására még hat nap áll rendelkezésre. Részletek itt

Ennek a kiadásnak a főbb újdonságai a következők: egységes telepítőkészlet és hordozható változat, automatikus frissítő, az új NVDA-bővítmények könnyű kezelése, ábrák bemondása a Microsoft Wordben, a windows 8 metro stílusú alkalmazások támogatása, valamint több fontos hibajavítás is.
Az egységes telepítőkészlet annyit jelent, hogy most már csak egy fájl letöltésére van lehetőség. A hordozható verzió elkészítését a telepítő elindításakor tehetjük meg, így a mappa választáskor is beszédtámogatást nyújt a program.
Az NVDA stabil verzió feltelepítése után nem kell állandóan frissítéseket keresni, ugyanis az NVDA jelzi ha megjelenik egy új verzió. Ez igaz a Snapshot változatokra is, viszont annyit érdemes tudni, hogy egy stabil verzió csak stabilt, egy snapshot verzió pedig csak snapshot változást keres.
Megjelentek az ún. bővítmények. Ebből már számos létezik (a rendszertálca ikonjainak kilistázásán, időjárás lekérésén keresztül egyre több). Hamarosan oldalunkra is felkerül egy bővítmény programcsomag, mely az összes lefordított bővítményt tartalmazni fogja. Addig is, innen elérhető a (hivatalos) angol gyűjtemény, ami nem teljes.
Közben (ahogy páran észrevehették), kicsit átalakítottuk a letöltés oldalunkat. Ezentúl az egy évnél régebbi NVDA verziókat csak a Hivatalos oldalról lehet majd letölteni.
[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük