Megjelent az NVDA 2012.3

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 1

Elérhetővé vált az NVDA 2012.3 végleges verziója. A következőkben a főbb újdonságokból szemezgetünk.

Ugyan a magyar felhasználókat kevésbé érinti, de az NVDA támogatja az ázsiai karakterbevitelt, ami talán még egyedibbé teszi az NVDA programot a képernyőolvasók piacán.
Ami viszont már minden (Windows 8 felhasználót) érint, hogy a napokban megjelent új Windows operációs rendszert az NVDA probléma nélkül támogatja. Ide tartoznak a Windows 8-at futtató tabletek is, melyeknek az érintőképernyőjével is képes együttműködni a program.
Kisebb újdonság még, hogy gördülékenyebbé vált az AdobeReader program használata (oldalszámok bemondása, táblázatok jobb felolvasása).
A LibLouis rendszerének köszönhetően most már elérhető a magyar irodalmi braille támogatás az NVDA-ban is, melyet az „Informatika a Látássérültekért” alapítvány munkatársai készítettek.
Kisebb újdonságok közé tartozik számos új braille kijelző támogatása, a bővítmények egyszerűbb telepítése, táblázat navigációs parancsok használata a Windows explorer listanézetében.
Az újdonságok teljes listáját az NVDA menü-súgó almenüjében tekintheti meg.
[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


  1. Vakonlátó

    Nagyszerű, hogy ilyen gyorsan, mondhatni párhuzamosan halad az Nvda fejlesztése a programokkal, így a Win8-al is, köszönet érte! Csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük