NVDA kiegészítők gyűjteménye

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 2

Sokan kérdezték mind nemzetközi, mind hazai levelezőlistákon, hogy miért nincs egy gyűjtő hely, ahonnan az összes NVDA-hoz elkészült kiegészítő elérhető. Mostantól már ez sem mlesz akadály.

Pár hónapja elindult a http://addons.nvda-project.org oldal, ahol már egyre több bővítmény lelhető fel.
Az általunk már bemutatottakon kívül (Dropbox, Rendszertálca kilistázó, OCR), már újabbak is letölthetőek.
Elkészült egy kiegészítő a Winamphoz, minek használatával sok funkció egyszerűbben hozzáférhető a programban. Egy billentyűparanccsal szabályozható a lejátszás hangereje, könnyen lekérdezhető egy fájl hossza, átállítható a tekerés időtartama, stb.
A kiegészítő természetesen tud magyarul is, amit egy új lelkes önkéntes fordítónk, Papp László készített. Ezúton is köszönjük neki!
A Winamp kiegészítőjének letöltése
A másik érdekes újdonság, az a Gyorsfordító nevet viseli. A kiegészítő segítségével egy kijelölt/vágólapra másolt szöveg fordítható le egy másik nyelvre. Ez a funkció egy szó kikeresésében, egy szöveg gyors lefordításában nagyon hasznos. A bővítmény a Google fordítói rendszeréhez kapcsolódik, a fordításokat onnan kéri le.
Az NVDA beállítások almenüjében a „Gyorsfordító” menüpontban megadható a forrás és a célnyelv is. Természetesen a bővítmény tud magyarul is.
A kiegészítőt itt lehet elérni!

A kiegészítők magyar weboldala még fejlesztés alatt áll, ezért lehetnek még olykor fennakadások, és nem magyar üzenetek. Az ötleteket, javaslatokat a hozzászólásokban várjuk!


Cikk megosztása


2 Responses

  1. anna

    Sziasztok!
    Hol tudom megtalálni a Vinamp magyar fordítását? Tehát azt a bővítményt amivel magyar lehet a program.
    Üdv, Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük