Megjelent a javított Vocalizer Expressive

Az NVDA önkéntesei a nyáron sem tétlenkedtek. Egyik projektünk a Vocalizer és Vocalizer expressive hangok javítása volt, amiben sikerült részeredményt elérnünk. A béta változatot mindenki kipróbálhatja szeptember 14-e éjfélig.

Az új Mariska hang számos hibás kivételt tartalmazott. Így pl. pontoszvessző, kiszebb szavak kerültek kimondásra. Ezeknek egy részét sikerült kijavítanunk (pl. lánchíd, kocka).

Jelen pillanatban a következő problémákon nem tudunk javítani:

  • 400 és a négyszázat tartalmazó számok kimondásán (a javításunk hatására egyes számok hibásan kerültek kimondásra);
  • A hangsúlyozáson (keressük rá a megoldást, de úgy tűnik erre már nincs ráhatásunk);
  • A gépeléskori leütött karakterek hibás bemondásán (á, é, stb)
  • Egyes kivételek hibás kiejtésén egy mondat közepén;
  • Egyéb speciális kivételek felülírásán.

Mivel biztos hogy van még olyan hibás szó amin tudunk javítani, így arra kérjük a tesztelni vágyó felhasználókat, hogy küldjék el javaslataikat. Ezeket szívesen fogadjuk a hozzászólásokban, de a levelezőlistánkon is. A beérkezett hibákat (ha lehetséges), természetesen javítani fogjuk.

Letöltés és telepítés

Ha önnek már fel van telepítve a Vocalizer Expressive driver és a Mariska hang, elég csak a Drivert feltelepítenie.
Egy kiegészítő telepítéséhez válassza az NVDA eszközök menüjét, ott pedig a bővítmények kezelése menüpontot. A megnyíló ablakban a hozzáadás gomb aktiválása után jelölheti ki a letöltött .nvda-addon fájlt. A másik megoldás csak a 2012.3 vagy újabb, telepített NVDA verzióival működik. Válassza ki a Windows intézőben a .nvda-addon kiterjesztésű fájlt, és nyissa meg a megnyitás lehetőség aktiválásával, vagy az enter billentyűvel. Mindkét esetben a bővítmény telepítéséhez kövesse a program utasításait!
Ha ezzel megvan és újra indította az NVDA programot, válassza ki a Beszédszintetizátor (ctrl+nvda+s) párbeszédablakon a Vocalizer expressive elemet a hang használatba vételéhez.
{title} ({hits})
Mariska - Premium High (356)


Cikk megosztása