Megjelent az NVDA 2013.3

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 3

Ahogy a felhasználók már megszokhatták, az NVACCESS ebben az évben is kiadta az NVDA harmadik, egyben 2013-ban utolsó stabil verzióját.

Ezen verzió legnagyobb újdonsága, hogy létrehozhatóak profilok a különböző alkalmazásokhoz. Így pl. lehetőségünk van kikapcsolni a helyesírási hibák jelzését folyamatos olvasáskor, de a beszéd sebességét és nyelvét egyes programokra külön is testre szabhatjuk. Egy profil indítási feltétele abban az esetben aktiválódik, ha a program a fókuszba kerül, vagy elindul a folyamatos felolvasás.
Lehetőségünk van az NVDA billentyűparancsainak megváltoztatására, az NVDA beállítások-beviteli parancsok párbeszédpanelén. A funkció segítségével mindenki testre szabhatja képernyőolvasóját.
Lehetőség van az átfutás használatára. A funkció aktiválása után a folyamatos felolvasás nem áll le, ha a felhasználó lenyom valamilyen gyors navigációs billentyűt.
Mostantól kitölthetőek a Microsoft Word-del készített űrlapok az NVDA programmal, mivel a mezők már felolvasásra kerülnek.
Az NVDA képes jelezni a dokumentumban történt változásokat (ha ez engedélyezve van a Microsoft Word programban). Alapértelmezetten ezt az NVDA nem jelzi, bekapcsolni a Dokumentum formázás párbeszédpanelen lehet a szerkesztői változások jelölőnégyzet bepipálásával.

Számos hiba is kijavításra került, így pl. az NVDA olvassa a védett Microsoft Word dokumentumokat is. Ezt régebben csak a védett mód kikapcsolásával lehetett kiküszöbölni.
Az újdonságok teljes listája az NVDA menü ->Súgó->Újdonságok listája menüelem megnyitásával érhető el.

Letöltés

[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


3 Responses

  1. Slys

    Nincs mit ez számomra ez természetes, bár nem értem, hogy az előttem huszon-nehány letöltő ezt miért nem tudta megtenni??? :O :S ;(

    Üdvözlettel Slys! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük