Megjelent az NVDA 2014.1-es verziója!

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 2

Pár hét csúszással ugyan, de végül a mai nap folyamán megjelent az NVDA 2014.1-es verziója. Alábbiakban a főbb újdonságokból szemezgetünk.

 • Javult a Microsoft PowerPoint támogatása. Egyedül a védett nézetben megnyitott dokumentumokhoz nem képes az NVDA hozzáférni.
 • Mostantól már könnyebben szúrhatunk be szimbólumot a Microsoft Word és Excel programokban, ugyanis ezeket az NVDA már fel tudja olvasni.
 • Böngészés közben sokszor elhangzik a „kattintható” szöveg, olykor olyankor is, amikor nincs is mire kattintani. Mostantól a dokumentum formázási beállításainál ennek bemondása kikapcsolható.
 • Egy ARIA alkalmazásban vagy webes párbeszédpanelen (Pl. Neptun, Google Docs, stb), lehetőségünk van böngészőmódra váltani az NVDA+szóköz billentyűparanccsal, ezután az ablakot áttekinthetjük a nyilak segítségével.
 • Az Outlook Expressben, Windows Mail-ben és Windows Live Mailben az NVDA már felolvassa, ha egy üzenetnek melléklete van, vagy ha az meg van jelölve.
 • Az NVDA már a Microsoft VC runtime 11 verzióra támaszkodik, ami azt jelenti, hogy már nem futtatható Windows XP Service Pack 2, vagy Windows Server 2003 Service Pack 1 verziónál régebbi operációs rendszereken.
 • A „Néhány írásjel” szinten már bemondásra kerülnek a csillag (*) és plusz (+) karakterek.

NVDA a Gépházban

A Gépház egy informatikai műsor, mely kifejezetten látássérülteknek szól. Az előző adásban beszéltünk az NVDA újdonságairól, és a fejlesztők jövőbeli terveiről is. Az adás itt hallgatható meg újra

Letöltések

[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


2 Responses

 1. Nagy Béla

  Tisztelt fejlesztők!
  A felolvasás semmi képpen nem hozható működésbe a kövezkező konfiguráción:
  Op.rendszer: Windows 7; Cpu: Intel Core2 Duo, Alaplap: P5K SE (integrált audio)
  Rendszermemóia 6GB, VGA: Geforce FX9600GT PCI-E 512 MB RAM
  A kurzor helyzetjelentője ad hangjelzést, de szóbeli felolvasás nem érhető el.
  Üdvözlettel:Nagy Béla

 2. oaron

  Tisztelt Nagy Béla!
  Azóta megjelent az NVDA-nak egy újabb verziója (mely oldalunkról letölthető 2014.2-es megnevezéssel). Mielőtt továbblépnénk, kérjük próbálja ki azt is, hogy a hiba fennáll-e. Ha igen, írjon nekünk e-mailt a kapcsolati űrlapunk használatával, így könnyebben tudunk segíteni a későbbiekben a hiba orvoslásában. Az űrlap linkje: http://www.nvda.hu/impresszum/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük