A PDF Association továbbra is finanszírozza az NVDA PDF/UA támogatását

Beküldve ide: Külsős cikkek, NVDA | 0

2012 folyamán a PDF Association indított egy projektet „NVDA goes PDF/UA” címmel, melynek célja az volt, hogy anyagilag támogassa az NVDA fejlesztését a PDF dokumentumok hozzáférhetősége terén. A projekt első fázisa 2012 júniusában zajlott le, ennek eredményeként jelentős fejlesztések történtek az NVDA 2012.3 verziójában ezen a téren, különös tekintettel a táblázatokra. Büszkén jelenthetjük, hogy a PDF Association továbbra is finanszírozza ezt a munkát.

Amíg az NVDA felhasználók bizonyos PDF dokumentumok tartalmához már évek óta szinte teljes körűen hozzáférhetnek, addig más esetekben a széles körűen változó megoldások miatt problémákba ütköznek. Ez legfőképp a következetesség, és a lefektetett szabályok hiányának tudható be. A PDF/UA célja e szakadék áthidalása egy egyszerű szabvánnyal, mely a dokumentumok készítésére, a feldolgozó szoftverekre, PDF-olvasókra, és a kisegítő technológiákra egyaránt kiterjed.
A PDF Association támogatásával a későbbiekben talán elérhető lesz a PDF dokumentumok lehető legteljesebb körű hozzáférhetősége.

Forrás: http://www.nvaccess.org/post/pdf-association-continues-funding-of-nvda-pdfua-support/
Fordította: Molnár Ferenc


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük