NVDA 2016.1 újdonságai

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA, Uncategorized | 0

Megjelent az idén tíz éves NVDA első verziója. A következőkben az újdonságokból szemezgetünk.

Az egyik új funkcióval beállítható, hogy amikor az NVDA beszél, az operációs rendszer többi hangja lehalkuljon. A funkció Windows 8 és újabb verzióktól érhető el. A hangerő igazítás az NVDA beszédszintetizátor párbeszédablakában, vagy pedig az NVDA+shift+d megnyomásával szabályozható.
A többi újdonság a braille kijelzők kezelhetőségét érinti. Megváltoztatható és kikapcsolható a braille-kurzor alakja, elérhetőek új braille fordítótáblák (lengyel, mongol), plusz kijelzők használhatóak az NVDA programmal. Továbbá a böngésző és fókuszmódok közötti váltást már megjeleníti a braille kijelzőn is az NVDA.
A hibajavítások közé tartozik az Itunes jobb támogatása, vagyis a böngészőmód már helyesen frissül egy új oldal betöltődésekor és keresés indításakor is.
Javítások történtek a Spotify kezelésében is, a fókusz már nem kerül „ismeretlen” helyekre, illetve az NVDA már helyesen őrzi meg a fókusz legutóbbi helyét egy másik alkalmazásból való visszatéréskor.
A Microsoft Excel támogatása is javult, most már megjelennek azok a megjegyzések is az elemlistában, amik egyesített cellához tartoznak. Egy új munkalap létrehozásakor (shift+f11 billentyűparanccsal) az NVDA már bejelenti a fókusz pozícióját, eddig ilyen esetben néma maradt.
A további újdonságok elolvashatóak az NVDA menü->Súgó->Újdonságok kiválasztásával.

Az új verzió letöltése

[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük