Megjelent az NVDA idei utolsó verziója!

Beküldve ide: frissítések, hírek, NVDA | 0

Ahogy az már megszokott, december közepén idén is megjelent az NVDA idei utolsó verziója. Alábbiakban az újdonságok közül csemegézünk.

Javult a Microsoft Edge (Windows 10 alatt elérhető alapértelmezett böngésző) támogatása. Adódhatnak még hibák a böngésző használatakor, a fejlesztők a Microsoft-tal együtt azon dolgoznak, hogy ezek is megszűnjenek.
Az NVDA már képes hangjelzéssel is jelezni a különböző behúzásokat, ez főképp a programozóknak nagy segítség. A beállítás bekapcsolható a dokumentum formázás párbeszédablakán.
Szintén dokumentum formázás: Az itt található elemek átrendezésre kerültek, így pl. a betűtípushoz kapcsolódó elemek egy csoportban érhetőek el.
A beszédnéző ablakán már beállítható,, hogy automatikusan megnyíljon az NVDA indulásakor. Ugyanitt a beállított ablakméret megjegyzésre kerül, a későbbi megnyitáskor ezzel már nem kell foglalkozni. Ez a funkció főképp a látó fejlesztőknek lehet nagy segítség.
Számos kinézetbeli javítás történt az NVDA párbeszédpaneljein, ebből néhány a teljesség igénye nélkül: Helykitöltési és igazítási hibák javítása; írásjel kiejtés kinézeti javítása (a teljes ablakot kitölti az írásjelek listája); a párbeszédpaneleken az „ok” és „mégse” gombok jobb oldalra lettek igazítva.
Jó hír a Windows 10 mail alkalmazást használóknak, hogy a beérkező levelek már böngészőmódban olvashatóak.
A Bővítménykezelő opcióihoz gyorsgombokat rendeltek: e: engedélyezés, l: letiltás, t: eltávolítás, s: súgó, n: névjegy, h: hozzáadás, b: beszerzés a weboldalról. Az ablakban elég csak lenyomni ezeket, a funkció rögtön aktiválásra kerül.
Böngészőmódban az űrlap és a szerkesztőmezőkhöz tartozó gyors navigációs billentyűparancsok használatakor már a csak olvasható szerkesztőmezők is elérhetőek.
Azokon a párbeszédpaneleken ahol eddig százalékos értékek megadására volt lehetőség (pl. beszéd ablak, hangmagasság változtatása nagybetűknél), ott már a kívánt érték számmal is beírható a megjelenő mezőbe.

Az újdonságok teljes listája elérhető az NVDA menü->Súgó->Újdonságok listája menüpont aktiválásával.

Letöltés

[Nem található a letöltés]


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük