Feltámadt Firefox a láthatáron!

Beküldve ide: Alkalmazások és az NVDA, hírek, Mozilla | 0

Mikor megjelent a Firefox legutolsó (57.0) verziója, mi is hírt adtunk annak változásairól, a tapasztalható hiányosságokról. Jó hírünk van a Tűzrókát használóknak, ugyanis a január 23-án megjelenő Firefox már sokkal jobban együttműködik az NVDA programmal.

Az 57-es verzió megjelenése óta a Firefox akadálymentesítéssel foglalkozó csoportja azon dolgozott, hogy javítsa a használat közben felmerülő hibákat. Egyik talán legbosszantóbb probléma az volt, hogy egy összetettebb oldal esetén nagyon lassan töltődött be az NVDA számára. A frissítést követően ez a probléma megszűnik, az NVDA-nak már nem kell bemondania a „dokumentum betöltése…” üzenetet. Innentől kezdve az NVDA-t használó felhasználók is élvezhetik a Quantum technológia adta fejlesztéseket, ez leginkább a weboldalak betöltési sebességében fog megmutatkozni.
Az NVDA 2018.1 még jobban együtt fog működni a hamarosan megjelenő Firefox verzióval, ugyanis a két szoftver közös fejlesztésének köszönhetően a megjelenő weboldalak tartalma a jelenleginél gyorsabban lesz elérhető az NVDA számára. Aki már a Master vagy Next tesztelői NVDA verziót használja, az a Firefox megjelenését követően már ki is próbálhatja ezt a lehetőséget. Aki eddig visszaállt az 52-es ESR verzióra, január végén nekik is érdemes lehet felfrissíteni böngészőjüket a legfrissebb stabil verzióra.

Bővebb infók olvashatóak az új Firefox képernyőolvasó együttműködésről Marczo blogján: NVDA and Firefox 58 – The team is regaining strength.


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük