A Microsoft támogatja az NV Access-t

Beküldve ide: hírek, Külsős cikkek, NVDA | 2

Ahhoz, hogy a képernyőolvasó programok, mint az NVDA is teljesíthessék feladatukat, elengedhetetlen, hogy hozzáférhetővé tegyék az operációs rendszereket, ill. a harmadik féltől származó alkalmazásokat. A Microsoft nemrég egyéves szabad hozzáférést biztosított az NV Access számára a legtöbb új, és régebbi kiadású szoftveréhez. Ezáltal biztosítja a szoftverei NVDA-támogatásának folyamatos fejlesztését.

A Microsoft már évek óta kínálja világszerte a fejlesztőknek előfizetés-alapú MSDN-programját, amin keresztül a legtöbb szoftvere hozzáférhető. Habár ez egy kicsivel olcsóbb alternatíva, mintha minden egyes szoftvert különállóan kéne megvásárolni, de még így is elég költséges mulatság a non-profit szektor számára.
Az NV Access rendkívül hálás a Microsoftnak a 2013-ra szóló MSDN-előfizetés adományozásáért. Ez az előfizetés lehetővé teszi a Microsoft alkalmazások támogatásának folyamatos fejlesztését, és tesztelését, ideértve a legtöbb jelenleg használatban lévő Office-verziót is. Korábban számtalanszor a közösség tagjaira kellett támaszkodni, hogy a fejlesztéseket a saját szoftvereiken teszteljék, ami valljuk be nem éppen a leghatékonyabb megoldás.
Az NV Access és a Microsoft már évek óta szoros kapcsolatban áll egymással, ami lehetővé tette az NVDA számára a Windows 7 és a Windows 8 támogatását már a kezdetektől fogva. Reméljük ez az együttműködés a későbbiekben is gyümölcsöző lesz, így a vak, és a gyengénlátó felhasználók teljes körűen hozzáférhetnek a Windows szolgáltatásaihoz, anélkül, hogy ez nekik egy fillérrel is többe kerülne, mint bármely más felhasználónak.

Forrás:
Fordította: Molnár Ferenc


Cikk megosztása


2 Responses

  1. Acsay István

    Nagyon nehzemre esik a gondolataimat közöni .Annyiszor kérik ,aminek az oká nemtudo .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük