Megjelent az NVDA 2013.2

A mai nap reggelén megjelent az NVDA 2013.2-es verziója, ami főleg kisebb hivajavításokat tartalmaz. A következőben a program újdonságai közül szemezgetünk.

A legnagyobb újdonság, hogy ezen verziótól kezdve az NVDA program már felolvassa a Skype beérkező üzeneteit, ha az üzenetablak van a fókuzszban.
Mostantól a bővítmények kezelésére szolgáló ablakban a “bővítmények beszerzése” gombot aktiválva megnyitható az az oldal, ahonnan az NVDA programhoz készített bővítmények tölthetőek le.
Lecserélésre került a sík áttekintő, amit a dokumentum, elem és képernyőmódok váltottak fel. Az elemmód a navigátor kurzornál lévő elemet, a dokumentummód (ha ez elérhető) a böngészőmódban hozzáférhető szövegeket, a képernyőmód pedig az alkalmazás teljes képernyőjét mutatja. Az eddigi sík áttekintésre használatos billentyűparancsok mostantól ezek között a módok között váltanak.
A súgó innen, az újdonságok teljes listája pedig innen tölthető le. Egy technikai hiba miatt a két fájl legutolsó változata nem került bele ebbe a verzióba, a hiba kijavításán már dolgozunk!
{title} ({hits})


Cikk megosztása