Hamarosan itt az újabb nemzetközi NVDA konferencia!

Beküldve ide: hírek | 0

Ezen a hétvégén ismételten megszervezésre kerül az idei első nemzetközi NVDA konferencia! a hivatalos oldalon minden infó megtalálható angol nyelven, de a érdekesebb előadásokat kigyűjtöttük.

Ahogy az már megszokott, a résztvevők a Teamtalk program használatával kapcsolódhatnak a konferenciához. A program elérhető Windows alatt, de Androidon és iOS alatt is. A szoftverről elérhető egy magyar nyelvű leírás is: Szoftver bemutató: Teamtalk
Pár izgalmas előadás a teljesség igénye nélkül:

Péntek

Google és a Google Chrome használata (23:00)

Bemutatásra kerül a Google Chrome böngésző, illetve néhány innovatív fejlesztése (pl. a különböző eszközökön átívelő szinkronizálás, és a felhasználói profilok is).

Szombat

Dictationbridge – Egy évvel később (19:20)

A tavalyi évben mi is beszámoltunk egy új lehetőségről: Dictation bridge: Diktálás könnyedén. Azóta a fejlesztők túl vannak egy sikeres közösségi kampányon. Az előadásban fogják bemutatni a kiegészítőt működés közben.

Windows 10 és az NVDA (23:00)

A Windows 8-ban bevezetésre kerültek az ún. modern alkalmazások, melyek más kezelőfelülettel rendelkeznek, és az akadálymentesítési megoldásaik is különböznek a már megszokottaktól. A Windows 10-től kezdve ezek az alkalmazások az összes Windows-t futtató eszközön elérhetőek, legyen az pc, vagy tablet.
Az appok felépítésükből adódóan más struktúrát követnek, épp ezért a használatuk is eltér. Ebben az előadásban ezek használhatóságáról lesz szó, számos gyakran előkerülő hibával együtt.

Vasárnap

NVDA fejlesztők előadása (május 22, 00:00 óra)

Ahogy az már megszokott, az NVDA fő fejlesztői zárják a hétvégét. Az elmúlt évben a NVAccess csapata kibővült, így a prezentációt a teljes csapat közösen tartja meg. Az előadáson szó lesz a jelenleg folyó fejlesztésekről, illetve a közeli tervekről is.

Várunk minden érdeklődőt az NVDA konferencián!


Cikk megosztása


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük